måndag 4 januari 2010

Gott Nytt

Brr vilken vinter vi har i år, härligt med all snö och kyla. Fast det var så lagom härligt när vår varmluftspump gick sönder, då hade vi inte mer än +10 grader inomhus. Tur att vi kunde elda i murspisen.
Vi har förstås tillbringat mycket tid i lokalen under helgerna. Det är så spännande att se den förändras. Väggarna har vi först bredspacklat sedan lagt på gips för att få utseendet av en betongvägg. Jag tycker om brytningen mellan det hårda och mjuka. Den mjuka delen får bl a textilerna stå för.Idag monterade vi belysningen. Ett riktigt pillergöra.Nästa steg är att lägga trägolv i de två rum där det ligger matta, fanns inget annat golv under oturligt nog.
Kofi relaxade hela dagen!


8 kommentarer:

Lisas torp sa...

Nu har jag suttit här och nästan plöjt igenom hela din blogg och jag är sååå imponerad, dels av dina vackra bilder, men naturligtvis även av ditt hantverk!
Så jätteduktig du är!

Jag såg du hade köpt en vit servis med en svag guldrand ytterst! Åh, så fin den är! Saken är den att jag hittad EN (!) flat tallrik med exakt samma mönster men utan guldrand. Vet du något om din fina servis - stämplar i botten eller så?
Den var i alla fall jättevacker och vilket fynd!!!

Lycka till med nya butiken!
Lisa

Lissboden sa...

Hej Susanne!
Vad fint det kommer att bli nere hos dig i butiken.
Synd med värmepumpen men det var ju så himla kallt igår så det var nog fler som hade det problemet. Hos oss har golvvärmen i badrummet gått sönder istället. Alltid ska det vara något, eller hur?!?
Ha det så gott och lycka till med renoveringen av lokalen!
Kram/Maria

katarina sa...

Lycka till med butiken du har fantastiskt fina bilder på bloggen. Vart får man tag i sådan fotograf.
Kram Katarina

Vardagens guldkorn sa...

Hej!
Första gången jag kikar in här, bläddrade i lantliv och fastnade för ert reportage. Vad fint ni har det och vad spännade med en ny butik. Jag bor bara 4 mil från E-tuna å maken pendlar dit varje dag, får nog hänga med honom någon gång och kika in hos dig i butiken. Du bjuder på väldigt vackra bilder... kommer gärna tillbaka =0)
Kram Linda

Villa Ekensberg sa...

Hej!

Vilken mysig blogg du har med många fina bilder. Det är 1:a gången jag är här, men jag kommer garanterat tillbaka!
Blir väldigt nyfiken, ska du öppna en butik?

Pernilla

Mycket annat & lite betong sa...

Hej!
Vad fint du har hemma och vilken fin blogg, och hund. Det var första gången jag var här men inte sista!
Hälsningar Agneta

Lissboden sa...

Hej Susanne!
Jag undrar lite om du ska åka på möbelmässan? I så fall kan du väl höra av dig så kanske vi kan åka tillsammans.
Ha det så bra i Paris!
Kram/Maria

darkhung sa...

I can say your painting is far from crap if these are the results you produce! I'd be more than happy with that standard of painting. Thanks also for the tip of using a dark green-gray as a highlight for black. I will try it. I find a sand/buff color useful for red highlights.

Boston Email Marketing

article writing service